Ajujahi finalist Timber Diameter: bürokraatia taha ei ole firma asutamine kunagi jäänud

Liina Valdre
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vallo Visnapuu mõtles välja puiduettevõtjatele tarviliku palgimõõdurakenduse.
Vallo Visnapuu mõtles välja puiduettevõtjatele tarviliku palgimõõdurakenduse. Foto: Urmas Luik

Ettevõtluskonkursi Ajujaht ühe finalisti Timber Diameter üks asutajatest Vallo Visnapuu leiab, et bürokraatia taha ei ole firma asutamine kunagi jäänud.

«Eelmine kuu sai mul 20 aastat viimase tööandja juures ja siis ma hakkasin tegelema sellega, et aitasin ettevõtetteid asutada. Enne ID kaardi tulekut, käis ettevõtete loomine läbi konsultantide,» rääkis  Visnapuu oma taustast.

Visnapuu leidis, et kes tahtis sai ka 90ndatel oma asjad ühe päevaga korda, lihtsalt siis küsiti selle eest 10 000 kuni 20 000 krooni. Tänapäeval jääb see summa alla 200 euro.

«ID kaart on äri tegemise lihtsaks teinud küll, aga ka varem, kui sul oli tahtmist, oleks sa seda saanud teha. Bürokraatia taha firma asutamine ei jää,»märkis ta.

Visnapuu hinnangul praegu paljud julgevad siiski ettevõtlusega tegeleda.

Pärast seitsmes saates toimunud keerulist sõelumist on Ajujah tänasesse finaali jõudnud lühiajalise töö otsijaid ja pakkujaid kokku viiv GoWorkabit, mobiilne takso tellimise rakendus Taxify ning puidu mõõtmise rakendus Timber Diameter.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles