EVR Cargo aasta esimese nelja kuu kaubaveomaht jäi mullusele nelja protsendiga alla

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: sxc.hu

Eesti riigile kuuluva raudtee-kaubaveoettevõtte EVR Cargo veomaht ulatus tänavu aprillis 1,3 miljoni tonnini, ületades möödunud aasta aprilli tulemust 8,5 protsenti. Esimese nelja kuu kogumaht 5,8 miljonit tonni jääb mullusele siiski alla nelja protsendiga, teatas ettevõte.

EVR Cargo juhatuse esimehe Ahto Altjõe sõnul ei ole märtsi ja aprilli väikesed kasvunumbrid suutnud kompenseerida jaanuaris ja veebruaris tekkinud mahajäämust.

«Märtsi ja aprilli tulemus oli mullusest 184 tuhande tonni võrra parem, kuid jaanuari-veebruari tulemus oli 435 tuhande tonni võrra nõrgem möödunud aasta algusest,» märkis Altjõe.
«Esimesed neli kuud on möödunud suuremate üllatusteta ja hetkel püsime tänavuste veomahtude plaanides,» lisas Altjõe.

Mineraalsete vedelate kütuste vedu kasvas aprillis 12,7 protsenti 587 tuhande tonnini, väetiste vedu kasvas 20,5 protsenti 269 tuhande tonnini ja keemiakaupade ning puistekaupade vedu suurenes vastavalt 16 protsenti ja 2 protsenti 96 tuhande tonnini ja 72 tuhande tonnini. Samal ajal vähenes põlevkivi vedu 3,2 protsenti 187 tuhande tonnini.

Endiselt oli raudteevedudes suurim kaubanduspartner Venemaa 682 tuhande tonniga, suurenedes mullusega võrreldes 28 protsenti. Läti ja Kasahstan suurendasid osakaalu vastavalt 41 ja 2 protsenti 146 tuhande ja 128 tuhande tonnini. Leedu ja Valgevene suunal vähenes kaubavahetus mõlemal juhul 41 protsenti vastavalt 30 tuhande ja 68 tuhande tonnini.

Konteinervedudes saavutas EVR Cargo tänavu aprillis tulemuseks 6514 konteinertingühikut (TEU), suurenedes mullusega võrreldes 17 protsenti.

Transiitvedude osakaal suurenes aastaga 18 protsenti 942 tuhande tonnini, moodustades kogu kaubaveomahust 72 protsenti.

Tänavu on EVR Cargo esimese nelja kuuga vedanud 5,8 miljonit tonni kaupa, mida on neli protsenti mullusega võrreldes vähem. Mineraalseid vedelaid kütuseid on tänavu kokku veetud 2,8 miljonit tonni, ehk 10 protsenti vähem. Väetiste veomaht on suurenenud 27 protsenti 1,07 miljoni tonnini ning keemiakaupade vedu kasvas 7 protsenti 0,35 miljoni tonnini. Põlevkivi veomaht kukkus 17 protsenti 0,94 miljoni tonnini ning puistekaupade vedu vähenes 6 protsenti 0,24 miljoni tonnini.

Konteinerite veomaht 25 113 konteinerühikut ületas möödunud aasta esimese nelja kuu tulemust 20 protsenti.

Eesti Raudteest eraldunud ettevõtte EVR Cargo ülesandeks on raudteeveo-ettevõtjana kaubavedude teostamine klientidele ning vagunite ja vedurite rentimine. Ettevõtte koosseisu kuulub ka veeremi remondi ja hooldusega tegelev Tapa Depoo ning mitmed veeremi tehnohooldepunktid üle Eesti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles