Rõivas Rootsis: eestivenelased ei taha kellegi käest päästmist

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taavi Rõivas Stockholmis Fredrik Reinfeldtiga pressikonverentsi andmas.
Taavi Rõivas Stockholmis Fredrik Reinfeldtiga pressikonverentsi andmas. Foto: Martina Huber/Regeringskansliet

Peaminister Taavi Rõivas rõhutas Rootsi peaministri Fredrik Reinfeldtiga kohtumise järel antud pressikonverentsil, et muukeelsed Eesti elanikud ei oota kellegi poolt ega kellegi käest päästmist.

Reinfeldt ja Rõivas rõhutasid tänase kohtumise järel Stockholmis mõlemad kahe riigi vahelisi häid kaubandussuhteid ja toonitasid vajadust de-eskaleerida pingeid Ukrainas.

Pressikonverentsi ainsa küsimuse esitas The Wall Street Journali ajakirjanik, kes uuris Eesti valitsusjuhilt, kas Eesti tunneb ennast Ukraina kriisi ja suure venekeelse vähemuse tõttu kuidagi eriliselt ohustatuna.

Rõivas vastas, et Eestis elavad muukeelsed inimesed ei oota kellegi käest päästmist, samuti ei ole Eesti ühiskond tema sõnul laiemalt heaks kiitnud üksikute venemeelsete aktivistide provokatsioonikatseid. Samuti rääkis Rõivas hiljuti suurenenud NATO jõudude kohalolekust Eestis ning siinse elanikkonna suurest toetusest kaitsealliansile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles