Hagel: Vene väed on jätkuvalt Ukraina piiril

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Chuck Hagel
Chuck Hagel Foto: SCANPIX

Vene väed on endistviisi koondunud Ukraina idapiirile, ütles USA kaitseminister Chuck Hagel pühapäeval eetrisse läinud usutluses.

Vene president Vladimir Putin teatas kolmapäeval, et Moskva on oma hinnanguliselt 40 000 sõdurit Ukraina piirilt ära toonud, kuid seda eitavad NATO ja lääneriigid.

«Nad ei ole meie hinnangul lahkumas,» ütles Hagel. «Peate küsima president Putinilt, miks ta ütleb neid lahkuvat, kui nad tegelikult ei ole.»

«Venemaa jätkab enda isoleerimist lühiajalise kasu nimel. Venelased võivad tunda, et nad on kuidagiviisi võitmas. Kuid maailmas ei loe vaid lühiajalisus,» ütles USA kaitseminister.

Venemaa okupeeris pärast Ukraina presidendi Viktor Janukovõtši kukutamist veebruaris Ukrainale kuuluva Krimmi poolsaare ja annekteeris selle. Ukraina uus valitsus ja lääneriigid süüdistavad Venemaad ka Ida-Ukraina separatismi õhutamises.

Putin kutsus kolmapäeval venemeelseid separatiste loobuma rahvahääletustest, mille nood pühapäeval Ida-Ukrainas Donetski ja Luganski oblastis ellu viisid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles