Eesti kaitseväelased tutvuvad KAVis oma vastutusalaga

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Esimesed Kesk-Aafrika Vabariiki jõudnud Eesti kaitseväelased patrullimas pealinnas Banguis.
Esimesed Kesk-Aafrika Vabariiki jõudnud Eesti kaitseväelased patrullimas pealinnas Banguis. Foto: SCANPIX

Nädalavahetusel Kesk-Aafrika Vabariiki jõudnud Eesti kaitseväelased tegelevad sisseelamise ning oma vastutusalaga tutvumisega.

Pärast pealinnas Banguis maandumist ja kohapealse olukorraga tutvumist osalesid kaitseväelased rivistusel, millel rahvusvahelise pataljoni ülem, Prantsuse kolonel Benoît Seguineau de Preval, tervitas Eesti kaitseväelasi ja kinnitas nende käisele EUFOR embleemi. «Olen uhke, et Eesti rühm hakkab minu pataljonis teenima ja ma luban teile, et olete mulle sama olulised, kui seda on minu Prantsuse sõdurid,» ütles kolonel Seguineau de Preval.

Eesti jalaväerühm hakkab esialgu läbi viima julgestus- ja toetusoperatsioone, et vabastada Aafrika Liidu rahuvalvemissiooni ja Prantsuse üksuseid vahetute operatsioonide läbiviimiseks.

Rühma juhtkond ja võtmeisikud käisid koos prantslastega tutvumas alaga, kuhu Eesti rühm tõenäoliselt üsna pea kolib ning kus nad hakkavad täitma ka oma esimest ülesannet - julgestama Euroopa Liidu operatsiooni baasi rajamist.

Eelolevatel päevadel ootab eestlasi Kesk-Aafrikas ees varustuse ettevalmistamine ülesanneteks ning harjumine kohaliku kliima ja oludega.

Eesti kaitseväe Kesk-Aafrika Vabariigi ligi 50-liikmelisest kontingendist moodustab enamiku rühmasuurune jalaväeüksus. Lisaks jalaväelastele teenivad Kesk-Aafrika Vabariigis ka logistikud ja staabiohvitserid. Eestlased paiknevad praegu Kesk-Aafrika Vabariigi pealinnas Banguis prantslaste laagris.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles