Lugeja küsib: miks taaraautomaat ei võta vastu kandilisi pudeleid?

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taaraautomaat.
Taaraautomaat. Foto: Ants Liigus

«Viisime hiljuti sõpradega pudeleid taaraautomaati ja tekkis imelik olukord – masin ei tahtnud kuidagi vastu võtta nelinurkse kujuga pudeleid. Üks pudel oli Aloe Vera oma. Muudkui lükkasime plastikpudeli sisse, automaat keerutas seda ja saatis tagasi. Lõpuks, pärast paarkümmend korda proovimist masin ikka otsustas pudeli vastu võtta,» kirjeldas Tarbija24 lugeja Haabersti Rimi kõrval paikneva taarapunkti külastust.

Vastab Eesti Pandipakendi tegevjuht Rauno Raal:

Kiire osapoolte küsitlemise ja testimise käigus jõudsime arusaamale, et suure tõenäosusega pole probleem siiski konkreetses pakendis, kuigi selle konkreetse pakendi triipkood pole kõige ideaalsema suurussuhtega. Ilmnes, et teatud tüüpi vanema tehnoloogiaga taaraautomaatides võib väiksema triipkoodiga kandiliste pakendite tagastamine olla häiritud, kuid sellele on ka lahendus.

Kui tavapäraste ümmarguste pakendite korral tuleb pakend lihtsalt rahulikult automaadi suudmesse suunata, siis kandiliste korral on soovitatav triipkood asetada ülesse poole ja sellisel juhul tagastus sujub. Õnneks puudutab see probleem turul olevast 600st masinast ca 70-t ja vastavaid masinaid haldavad kauplused on lubanud panna teavitava sildi, mis sisuliselt ütlevad kliendile, et ole hea ja pane neljakandiline pakend triipkoodiga ülespoole ning lisatakse juurde illustreeriv pilt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles