Piirivalvuri korterisse murda üritanud vargaid ootas ees teenistuskoer

Tiina Kaukvere
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Teenistuskoer Quasy.
Teenistuskoer Quasy. Foto: Politsei- ja piirivalveamet

Esmaspäeva varahommikul üritasid Jõhvis kaks kurjategijat lahti muukida korteriakent, et minna vargile. Kahtlast tegevust kuulis aga korteris olnud teenistuskoer, kes hiljem jälge ajades leidis majade vahelt redutava sissetungija.

Eile kella 4 ajal hommikul märkas Jõhvis Rahu tänaval korteris elanud piirivalve koerajuht oma teenistuskoera Quasy rahutut olekut. Selgus, et ühe toa akna taga tegutsesid sõrgkangiga kaks meest, kes üritasid tuppa pääseda.

Piirivalvur päästis läbi akna teenistuskoera valla, et viimane mehed kinni peaks. Ühel õnnestus jooksu panna ja ka teine pääses koera haardest. Mööda jälgi minnes tabas koer ühe jooksu pistnud meestest eramajade vahel varjust. Samal ajal jõudis kohale politseipatrull, kes viis ta politseijaoskonda. 31-aastase mehe dokumentide kontrollimise ajal selgus, et ta oli need koos jopega kortermaja taha jätnud. Teise mehe asukoht on väljaselgitamisel.

Koerajuht ütles, et oma vara kaitseks peavad kõik ise maksimaalselt panustama ja tunnistas, et ilmselt ahvatles vargaid akna alla jäetud jalgratas. Ta lisas, et esimeste korruste elanikud peavad eriti hoolsad olema ja ööseks või kodust lahkudest oma aknad varjama, et võõras ei saaks tuppa piiluda.

Ida prefektuuri piirivalvebüroo juht Indrek Püvi ütles, et juhtum on heaks näide kiirest tegutsemisest, mis viib õigusrikkuja tabamiseni. «Samas tuleb alati hinnata sündmuse kulgu ja selle ohtlikkust teie tervisele. Esimesel võimalusel tuleb juhtumist politseile teada anda,» lausus Püvi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles