Rasmussen: NATO on valmis kasutama Venemaa heidutuseks lisameetmeid

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
NATO peasekretär Anders Fogh Rasmussen.
NATO peasekretär Anders Fogh Rasmussen. Foto: SCANPIX

NATO kaalub täiendavaid samme Venemaa heidutamiseks ning on valmis neid vajadusel astuma, ütles NATO peasekretär Anders Fogh Rasmussen usutluses telekanalile CNN.

«Praegu on kaalumisel täiendavad sammud, mis võivad sisaldada olemasolevate kaitseplaanide täiendamist, uute kaitseplaanide väljatöötamist, õppuste laiendamist ja vägede ümberpaigutamist,» ütles Rasmussen vastuseks küsimusele, kas allianss on teinud Venemaa takistamiseks piisavalt.

Rasmussen lisas, et on veel vara öelda, kuidas täpselt neid samme ellu viia. «Kuid vajadusel ei kõhkle me astumast täiendavaid samme,» lisas alliansi peasekretär.

Niinimetatud referendumeid Ukraina idaaladel nimetas Rasmussen ebaseaduslikeks.

«Need referendumid on ebaseaduslikud, need olid organiseeritud kaootiliselt ning neil esitati segaseid ja mitmeti mõistetavaid küsimusi,» ütles peasekretär, kelle sõnul ainus, mis loeb, on Ukraina 25. mai presidendivalimised.

«Kutsun kõiki pooli tagama presidendivalimiste läbiviimine,» ütles Rasmussen.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles