Terras Soomes: Euroopa riigid peavad julgeolekusse rohkem panustama

Marian Männi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riho Terras
Riho Terras Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Kaitseväe juhataja kindralmajor Riho Terras märkis täna Helsinkis Soome kaitseväe peastaabi ülema viitseadmiral Juha Rannikko ja logistikaülema kindralleitnant Jarmo Lindbergiga kohtudes, et Euroopa riigid peavad julgeolekusse rohkem panustama.

Terrase sõnul peavad Euroopa riigid rohkem investeerima sõjalistesse võimekustesse, et luua tasakaal, mis aitaks vältida ohtu Euroopa julgeolekule.

Arutelu käigus Soome kaitseväe juhtidega tõdeti, et muudatused kulgevad küll plaanipäraselt, ent jätkusuutliku arengu tagamiseks vajaksid relvajõud lisainvesteeringuid.

Kohtumistel andis Terras Soome kolleegidele ka ülevaate käimasolevast kaitseväe suurõppusest «Kevadtorm».

Soome juhib sel aastal Põhjala ja Balti riikide kaitsealast koostööd, Eesti on juhtrollis Balti koostöö koordineerimisel.

Järgmisel aastal panustavad Eesti ja Soome Põhjala lahingugruppi, kuhu on kutsutud ka Läti ja Leedu.

Eesti ja Soome viimaste aastate väljapaistvamaks koostööprojektiks on kahe riigi ühishankega soetatud 12 õhuseireradarit Ground Master firmalt Thales-Raytheon, millest kaks on Eesti õhuväe kasutuses.

Soome kaitseväelased on viimastel aastatel osalenud mitmetel Läänemere regioonis läbi viidud NATO õppustel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles