Läti tüdruk on Valga haiglas tublisti arenenud

Sirje Niitra
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Enne ravi algust ei suutnud Kristine iseseisvalt istuda, kuid Valga füsioterapeudi Aive Vonki abiga on ta omandanud palju uusi oskusi.
Enne ravi algust ei suutnud Kristine iseseisvalt istuda, kuid Valga füsioterapeudi Aive Vonki abiga on ta omandanud palju uusi oskusi. Foto: Erakogu

 Veel hiljuti vajas 12-aastane Kristine ka ratastoolis istumiseks toetavat kinnitusrihma, praegu treenib  ta aga juba kõnnirobotil.

Üsna lootusetus olukorras kahe aasta eest Valga haiga füsioterapeutide käe alla jõudnud 12-aastane läti tüdruk Kristine vajab nüüd söömisel ja riietumisel märksa vähem kõrvalist abi ning teeb arvutiga koolitöid.

«Kristine sündis enneaegu, 28. rasedusnädalal ja kaalus vaid 1442 grammi. Sünnitus oli raske ja laps sai hapnikupuuduse tõttu raske ajukahjustuse. Arstid ütlesid kohe, et tekivad suured terviseprobleemid ja laps ei hakka normaalselt liigutama. Lisaks tserebraalparalüüsile oli tal veel ka maksakahjustus ja silmad vajasid operatsiooni,» rääkis lapse ema Skaidrīte Poriete.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles