Hiina peaminister kutsus Eesti firmasid sealsele turule

Merje Pors
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andrus Ansip koos Wen Jiabaoga tänasel kohtumisel Pekingis.
Andrus Ansip koos Wen Jiabaoga tänasel kohtumisel Pekingis. Foto: AP / Scanpix

Tänasel kohtumisel Eesti peaministri Andrus Ansipiga kutsus Hiina peaminister Wen Jiabao Eesti firmasid üles osa saama Hiina suurest turust.

Eesti väliskaubanduse bilansi tasakaalustamiseks soovib Hiina soodustada importi Eestist ja investeeringuid siia, teatas valitsuse kommunikatsioonibüroo.

Peaministrid pidasid perspektiivikaks Ning Bo ja Tallinna sadama vahelist koostööd logistikakeskuse asutamiseks Eestisse ning riikide-vahelise meretranspordilepingu allkirjastamist.

«Hiinlased on avastamas Eestit turismimaana ning ka Hiina tähtsus turismi sihtriigina on eestlaste jaoks viimastel aastatel oluliselt suurenenud,» ütles Ansip kohtumisel oma Hiina kolleegiga.

Wen Jiabao kinnitas, et hindab kõrgelt vastastikusel austusel ja usaldusel põhinevaid häid kahepoolseid suhteid Eesti Vabariigiga.

Ta õnnitles Eestit ka kuld- ja hõbemedali võitmise puhul Pekingi olümpiamängudel. Peaminister tänas ka Eestit abi eest Sichuani maavärina ohvritele.

Kohtumisest võtsid teiste hulgas osa ka Hiina välisminister Yang Jiechi ja Hiina kaubandusministri asetäitja Yu Guangzhou.

 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles