Ventspilsi linnapea ootab NATO peasekretärilt vabanduse palumist

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aivars Lembergs
Aivars Lembergs Foto: SCANPIX

Ventspilsi linnapea Aivars Lembergs saatis NATO peasekretärile Anders Fogh Rasmussenile kirja, kus palus alliansi juhil paluda vabandust Ventspilsi ja kogu Läti ees NATO mereväelaste käitumise pärast.

Lisaks Rasmussenile kirjutas ta ka Läti välisministrile Edgars Rinkēvičsile ja kaitseministrile Raimonds Vējonisele, vahendas TVNET.lv.

Ta pani küsimärgi alla alliansi sõjalaevade külaskäigu turvalisuse Läti ühiskonna jaoks.

«Arvestades sõjaväelaste käitumist ja ka seda, et Ventspilsi sadamas seisvatel laevadel on sõjatehnika, pole võimalik ennustada, millist ohtu võivad kujutada sõjaväelased, kelle kasutuses on taoline relvastus, kui nad on pruukinud nii palju alkoholi, et ei suuda oma tegevust kontrollida,» seisab kirjas.

Lembergs palub, et NATO sõdureid edaspidi Ventspilsi ei saadetaks, kuna nende käitumisstandardid erinevad oluliselt üldiselt tavaks saanud normidest ja nad ei austa Lätit, selle seadusi ega inimesi.

Ventspilsis toimub 9. maist 22. maini rahvusvaheline miinitõrjeoperatsioon Open Spirit 2014, millest võtavad osa NATO ja Euroopa Liidu liikmete laevad ning seda kokku 26 riigist.

Eelmisel nädalavahetusel juhtus linnas paar intsidenti NATO mereväelastega, kusjuures mitu neist sai ka vigastada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles