Kevadtormi õppuse alal põles heinaküün maha

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kevadtormil osaleja.
Kevadtormil osaleja. Foto: Siim Teder

Eile õhtupoolikul puhkes Kevadtormi õppuse alal olevas heinaküünis seniteadmata asjaoludel tulekahju.

Lõuna päästekeskuse info kohaselt said päästjad eile kell 16.45 teate, et Võrumaal Urvaste vallas Kassi külas põleb lahtise leegiga heinaküün. Päästjate saabudes oli süttinud ka 500 ruutmeetri ulatuses kulu. Selleks ajaks oli küün praktiliselt maha põlenud.

Päästetöötajad piirasid tule leviku ja kaitsesid lähedal asuvat kõrvalhoonet ning tulekahju kustutati lõplikult kella 19.44 ajal.

Kaitseväe pressijaoskonna ülem Ingrid Mühling ütles Postimehele, et põlenud küün asus Kevadtormi õppuse alal ning praegu kontrollib kaitsevägi, kes põlengu puhkemise hetkel alal võisid olla. «Lähedal olnud kaitseväelased saabusid põlengukohale kohe pärast info saamist kohalikult elanikult ning teavitasid päästeametit. Samuti saabusid põlengukohale ja suhtlesid kannatanuga tsiviil-sõjalise koostöö ohvitserid ning sõjaväepolitsei,» selgitas Mühling.

Põlengu täpse tekkepõhjuse selgitab menetlus, mida juhib päästeamet. Kaitseväe esindaja kinnitusel teeb kaitsevägi päästeametiga igakülgset koostööd ja kontrollib põlengu asjaolusid.

«Me suhtume sellesse väga tõsiselt,» lisas Mühling.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles