Pärnu Hansapäevade Keskaja turg avab väravad reedel

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ettevalmistused Hansapäevadeks.
Ettevalmistused Hansapäevadeks. Foto: Ants Liigus

25. juunil kell 11 avatakse kauplejatele õiguste ette lugemisega Tallinna väravad ning keskaja turg Pärnu Vallikääru aasal ning südalinna tänavatel kuulutatakse avatuks.


Keskaja turu avamise eel loetakse kauplejatele ette nende õigused. Sõna saab Lübecki linnapea ja Hansa Liidu president Bernd Saxe ning Pärnu linnapea Toomas Kivimägi. Tallinna värava ees laulab ansambel Greip, tantsuetendusega esineb Erki Stuudio.

Hansaturule on registreerunud 450 kauplejat. Turuala kulgeb Vallikääru aasalt, kus valdavalt kaubeldakse toidukaupadega ning pakutakse toitlustust, Jakobsoni parki ning sealt mööda Rüütli, Ringi ning Kuninga tänavat.

Turul kaubeldakse ehetega, majapidamistoodetega, keraamika ning klaasiga, rõivaste ning jalanõudega, meenetega, kudumite ning kodutekstiiliga. Samuti toimub kauplemine Gildi aias. Kesklinnas on toitlustajate ning toidukaupmeeste päralt Munga tänav.

Munamäe ümbruses avatakse Hansamessi ala - see on telklinnak, milles hansalinnad tutvustavad oma kultuuri, majanduselu, vaatamisväärsusi ning kutsuvad end külastama. Näha saab nii kaasa toodud käsitööd kui maitsta head-paremat.

Samal päeval kell 11 avatakse Pärnu Keskraamatukogu ees raamatulaat ning Pärnu sadamas on uudistamiseks misjonilaevad.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles