Mart Laar: vabaduse kaitseks

Mart Laar
, (IRL) peaminister 1992–1994, 1999–2002
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mart Laar.
Mart Laar. Foto: Peeter Langovits / Postimees

Põrgutee olevat sillutatud ilusate kavatsustega. See meenutab mulle viimasel ajal vastu võetud, vastuvõtmisel olevaid või kuuldavasti valitsuskoridorides liikuvaid ideid, mis kõik on kantud väga õilsast eesmärgist kinni toppida eksisteerivad maksuaugud ning tuua riigikassasse lisatulu.

Sellest sihist on kantud näiteks määrus äriühingute juhtorganite liikmete väljaarvamisest töötukassa süsteemist, üle 1000-euroste arvete deklareerimise kohustuse panek ettevõtjatele, ettevõtete autode käibemaksuerisuse kaotamine ning võimalik käibemaksuerisuste laiem likvideerimine, mis peaks sellisel juhul puudutama raamatuid, toitlustus- ja majutusasutusi.

On raske hinnata, kui palju lisaraha valitsus nende muudatustega riigikassasse suudab tuua, kuid ettevõtlusele annab see küll tõsise löögi. Nii vähemalt väidavad need, keda see uus kord puudutab.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles