Venemaal tunnistati Politkovskaja mõrvas süüdi viis meest

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anna Politkovskaja oktoobris 2002. aastal.
Anna Politkovskaja oktoobris 2002. aastal. Foto: SCANPIX

Venemaal tunnistas Moskva kohus teisipäeval viis meest süüdi ajakirjaniku Anna Politkovskaja mõrvas, teatas kohalik meedia.

Politkovskaja mõrvaga seoses seisis kohtu ees viis inimest - Tšetšeeniast pärit Lom-Ali Gaitukajev, tema õepojad Rustam Mahmudov, Ibragim Mahmudov ja Džabrail Mahmudov ning endine politseinik Sergei Hadžikurbanov.

Meestest kolm vabastati 2009. aastal süüdistustest, kuid ülemkohus andis käsu uurimist uuesti alustada.

Kremli vihasemate arvustajate hulka kuulunud Politkovskaja lasti kodu trepikojas maha 2006. aastal. Süüdistuste järgi tappis Rustam Mahmudov ajakirjaniku ja teised osalesid mõrva organiseerimises.

Politkovskaja mõrva kriminaalasja kuuenda osalise, Dmitri Pavljutšenkovi kohtuasi eraldati, sest mees sõlmis uurijatega kohtueelse koostöö leppe. Moskva linnakohus mõistis endise miilitsatöötaja Pavljutšenkovi 2012. aasta lõpus 11 aastaks range režiimiga vanglasse.

'Pavljutšenkovi ütluste kohaselt olid mõrva tellijateks mõni aeg tagasi surnud ärimees Boriss Berezovski ja nn tšetšeeni terroristide emissar Ahmed Zakajev.

Karistused teeb kohus teatavaks kolmapäeval.

Politkovskaja omaste ja inimõigusaktivistide hinnangul pole õigusemõistmine enne teoks saanud, kui kätte on saadud ja süüdi mõistetud ka mõrva tellijad.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles