Inimõiguste kohus: riigid ei pea homoabielusid lubama

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Euroopa Inimõiguste Kohus.
Euroopa Inimõiguste Kohus. Foto: SCANPIX

Euroopa Inimõiguste Kohus teatas täna, et riigid ei pea inimõiguste seaduste järgi samasoolistel inimestel abiellumist võimaldama.

Kohus lükkas tagasi Austria samasoolise paari kaebuse, et neid diskrimineeriti seeläbi, et ei lastud neil omavahel abielluda, kirjutas Earth Times.

«Euroopa inimõiguste konventsiooni artikkel 12, mis ütleb, et igaühel on õigus abielluda, ei kohusta riike võimaldama samasooliste abielusid,» leidis kohus.

«Kuna abielu sotsiaalsed ja kultuurilised konnotatsioonid on riigiti väga erinevad, siis on just riigid antud küsimuses kõige pädevamad ühiskonna soovidele antud asjas reageerima,» leidis kohus.

Mitmed Euroopa riigid nagu Sloveenia ja Luksemburg kaaluvad samasooliste abielude võrdsustamist heteroabieludega. Samasooliste abielud on juba lubatud Rootsis, Norras, Hollandis, Belgias, Islandil, Portugalis ja Hispaanias. Levinum on Euroopas siiski samasooliste juriidiline partnerlussuhe, mis ei ole aga võrdne abielu institutsiooniga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles