Riigikogu muutis veteranipäeva lipupäevaks

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Riigikogu muutis 23. aprillil tähistatava veteranipäeva täna vastu võetud seadusega lipupäevaks, mil lipu peavad heiskama kõik riigi- ja omavalitsusasutused ning avalik-õiguslikud juriidilised isikud.

Muudatuse algatas parlamendi riigikaitsekomisjon, kes soovis panna aluse traditsioonile, mis osana laiemast tegevuskavast toetab veteranide tunnustamist ühiskonnas. Veteranipäeva tähistati Eestis esmakordselt eelmisel aastal.

Riigi- ja omavalitsusasutused ning avalik-õiguslikud juriidilised isikud peavad lipu heiskama kokku 15 lipupäeval ning valimispäevadel. Näiteks on lipupäevaks nimetatud Vabadussõjas võidelnute mälestuspäev  3. jaanuaril, Tartu rahulepingu aastapäev 2. veebruaril, vabariigi aastapäev 24. veebruaril, emakeelepäev 14. märtsil, emadepäev mai teisel pühapäeval, Euroopa päev 9. mail ja Eesti lipu päev 4. juunil.

Samuti kuuluvad lipupäevade hulka võidupüha 23. juunil, jaanipäev 24. juunil, taasiseseisvumispäev 20. augustil, teadmistepäev 1. septembril, hõimupäev oktoobri kolmandal laupäeval ja isadepäev novembri teisel pühapäeval. Lipp tuleb heisata ka 14. juunil peetaval leinapäeval, kuid siis leinalipuna.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles