Gerassimov hoiatas NATOt Vene-vastase kampaania eest

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene kindralstaabi ülem Valeri Gerassimov
Vene kindralstaabi ülem Valeri Gerassimov Foto: SCANPIX

 Vene kaitseministeerium rakendab kohaseid meetmeid vastuseks NATO Moskva-vastasele kampaaniale, ütles Vene kindralstaabi ülem Valeri Gerassimov reedel.

«Kui NATO juhtkond lükkab tagasi koostöö ning selle asemel avab Vene-vastase kampaania, võtame seda arvesse ning kavandame oma tööd sellele vastavalt," ütles Gerassimov Moskvas rahvusvahelisel julgeolekukonverentsil.

Venemaa on viimastel aastatel ellu viinud mitmeid ühisprojekte NATOga, kaasa arvatud need, mis edendavad julgeolekut Afganistanis, samuti võitlus piraatidega ning Süüria keemiarelvade hävitamine, ütles kindral.

Vene kaitseministeeriumil on kavas arendada koostööd Lähis-Ida ning Aasia Vaikse ookeani äärsete riikidega, lisas ta.

"Mis puutub suhtlemist relvajõududega Aasia - Vaikse ookeani regioonis ja Lähis-Idas, siis see piirkond on alati olnud meie jaoks prioriteet. Me kavatseme jätkata töötamist sel suunal ning aktiivselt arendada koostööd vastastikku kasulikul alusel. Me rakendame seda liini ka Aafrika ja Ladina-Ameerika riikidega,» ütles Gerassimov.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles