Mardna: Eesti vajab lastetusmaksu

Mirjam Mäekivi
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Corbis/Scanpix

«Olen lastetusmaksu vajalikkuses sügavalt veendunud,» kinnitas tervishoiuameti järelevalveosakonna juhataja, staažikas tohter ja haiglajuht Peeter Mardna intervjuus

Maalehele

.


Meil on solidaarne ravisüsteem, ütles Mardna, maksu tasuvad ka need, kes on kogu aeg terved ning miks ei võiks ka laste kasvatamine samamoodi solidaarne olla, et kõik annavad selleks oma osa, küsis ta.

Mardna pani veel ette, et lastetusmaksu võiks nimetada hoopis lastetoetusmaksuks, mis ei tohiks minna anonüümselt riigikassasse ning sellest saadavat tulu peab kasutama sihtotstarbeliselt ehk siis olemasolevate laste heaks.

Staažikas arst pakub, et lastetusmaksust võiks aastas laekuda tulu paar miljardit krooni ning maksu võiks hakata nõudma näiteks inimestelt alates 21. eluaastast.

Küsimusele, kas lastetusmaks aitaks iivet tõsta, vastas Mardna, et iive igal juhul ei väheneks ning võib-olla natuke tõuseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles