Võrkpallikoondis alistas EM-valiksarjas Ungari, kuid langes kolmandaks

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti mängus Ungariga.
Eesti mängus Ungariga. Foto: volley.ee

Eesti võrkpallikoondis alistas täna EM-valikturniiril 3:1 Ungari ja hoiab Slovakkias Popradis peetud turniiri järel kuue punktiga kolmandat kohta.

Eesti meeskond sai Ungari vastu kokku 23 blokipunkti. Meeskonna parim oli täna 22 punkti (+17) toonud Oliver Venno, Ardo Kreek lisas 18, Keith Pupart ja Andri Aganits lisasid võrdselt 12 silma. Laupäeval kaotas Eesti Slovakkiale 0:3 ning esimeses kohtumises oldi 3:0 üle Kreekast.

Kuus punkti on ka Slovakkial ja Kreekal, Ungaril on punktiarve avamata. Viimases kohtumises kaotas Slovakkia üllatuslikult 0:3 Kreekale ja nii tekkis kolme esimese vahel surnud ring, kus võrdsete punktide korral saab määravaks geimide suhe. Slovakkial on Eestist ja Kreekast üks geim vähem kaotatud, mis annab neile esikoha. Eestil on Kreekast kehvem punktivahe, mistõttu on Eesti kolmas.

Samas on eestlastel nüüd kõik võimalused järgmiste mängudega ise grupis esikoht võtta, juba järgmisel nädalal mängitakse omavahel teistkordselt läbi Kreekas. Otse tagab pääsu finaalturniirile alagrupi võitja, teise koha omanik mängib järgmise aasta mais Türgi, Valgevene, Taani ja Rootsi grupis teise koha saanud meeskonnaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles