Eurovalimiste hetkeseis: sotside skoor oodatust madalam

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Martin Schulzi võimalused saada sotside parteipere kandidaadina Euroopa Komisjoni presidendiks paistavad praegu ahtana.
Martin Schulzi võimalused saada sotside parteipere kandidaadina Euroopa Komisjoni presidendiks paistavad praegu ahtana. Foto: SCANPIX

Europarlamendi valimistulemuste ametliku lehekülje viimatiste hinnangute järgi peaksid sotsiaaldemokraadid järgmises koosseisus saama 185 kohta ehk jääma taas teiseks ning koguma väiksema tulemuse kui neile varem prognoositi.


Electio2014 varasemad prognoosid pakkusid sotside-konservatiivide vahet väiksemaks. Nende kohaselt võinuks sotsid saada umbes 201 kohta, Euroopa Rahvaerakonna (EPP) konservatiivid aga 217. Nüüd on mõlemad suuremad parteid saanud arvatust vähem kohti, tõsi EPP puhul on vahe võrreldes oodatuga madalam, neile näitavad praegused tabelid 212 kohta.

Suuruselt kolmandale grupile ehk liberaalidele ALDE fraktsioonist on praegustel andmetel jagunenud aga pisut enam hääli kui prognoositi, arvatud 59 asemel 71.

EPP parteiperesse kuulub Eestist IRL, sotsidesse SDE ning ALDEsse Kesk- ja Reformierakond.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles