EURES tegeleb üha enam Eesti ettevõtetele Euroopast töötajate värbamisega

, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Töötukassa ja EURES on seni korraldanud näiteks infopäevi Euroopasse turvaliselt tööle minekust.
Töötukassa ja EURES on seni korraldanud näiteks infopäevi Euroopasse turvaliselt tööle minekust. Foto: Kristjan Teedema

Euroopa Komisjoni loodud töövahenduse võrgustik EURES on Eestis töötukassa haldusalas tegutsenud kümme aastat, kuid kui seni on peamiselt tegeletud eestlastega, kes soovivad välismaale tööle minna, siis nüüd suunatakse üha rohke energiat Eesti ettevõtetele välismaalt tööjõu leidmisele.

EURES Eesti teenuse­juhi Marta Traksi sõnul on näha, et tööandjad võivad lähitulevikus olla raskustes. «Mina näen oma igapäevatöös, et tööandjad on valmis üha rohkem töötajaid teistest Euroopa Liidu riikidest värbama, sest nad lihtsalt ei leia neid Eestist,» ütles Traks.

EURES pakub tööandjatele võimalust saada tasuta teenust töötajate Euroopa Liidust värbamiseks, selleks korraldatakse välisriigis värbamisüritusi, avaldatakse reklaame jne. Traksi sõnul on ettevõtjatel huvi teenuse vastu olemas, aga kui asi jõuab konkreetsete töökohtade väljakäimiseni, siis jääb asi sageli seisma. «Me oleme üsna palju praegu ise tööandjaid teavitanud, et katsetage ja proovige [EURESe teenust – toim], aga eks see võtab aega,» selgitas Traks.

Kui majandus õitses, otsisid Eesti tööandjad rohkem lihttöölisi, nüüd aga selgelt tippspetsialiste ja rahvusvahelise kogemusega spetsialiste IT-, meditsiini- ja haridussektorisse.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles