Aineolümpiaadid toetavad õpilase arengut

Sven Hõbemägi
, Lääne-Viru Omavalitsuste Liidu tegevdirektor
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sven Hõbemägi
Sven Hõbemägi Foto: Erakogu

Viimasel ajal on palju arutletud Eesti haridussüsteemi jätkusuutlikkuse, tõhususe, selle mõistlikkuse ja kvaliteedi tagamise võimaluste üle. Haridussüsteem ei ole pelgalt koolivõrk ja sellega seonduv, vaid õppeprotsessis on oluline osa ka aineolümpiaadidel, mis jagunevad maakondlikeks ja üleriigilisteks.

Nende näol on tegemist kõigile huvitatud õpilastele mõeldud võistlustega, mis toimuvad reeglina vanuserühmades ja on korralduslikult kas individuaalsed või meeskondlikud ning kus noored saavad ennast proovile panna. On väga positiivne, et viimastel aastatel on üleriigilistelt aineolümpiaadidelt meie maakonda toodud igal aastal üle 20 esikümnekoha, neil osalevaid õpilasi on aga Lääne-Virumaalt olnud keskmiselt viiekümne ringis. Eriti rõõmustav on see, et maakonnavoorudes on osalenud igal aastal tublisti üle tuhande õpilase. Sellel õppeaastal osales meie maakonnast üleriigilistel aineolümpiaadidel 54 õpilast 60 korral ning esikümnesse tuli neist 26. Valdkondlikult said esikümnesse bioloogias viis õpilast, ajaloos ja kunstis neli õpilast, geograafias, inglise keeles ja inimeseõpetuses igaühes kaks õpilast ning emakeeles, eesti keeles võõrkeelena, vene keeles võõrkeelena, soome keeles, saksa keeles, majanduses, matemaatikas ning füüsikas üks õpilane igas

aines. Nagu näha, oleme konkurentsivõimelised eriti just loodus- ja humanitaarainete valdkonnas, kindlasti on meil lisada reaal­ainete osas ehk füüsikas, keemias ja matemaatikas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles