Rõivas ja Baieri peaminister: ELi siseturgu tuleb edasi arendada

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peaminister Taavi Rõivas kohtus Baieri liidumaa peaministri Horst Seehoferiga.
Peaminister Taavi Rõivas kohtus Baieri liidumaa peaministri Horst Seehoferiga. Foto: Valitsuse kommunikatsioonibüroo

Peaminister Taavi Rõivas kohtus täna oma kahepäevase Baieri-visiidi raames Baieri liidumaa peaministri Horst Seehoferiga, mõlemad olid ühel meelel, et Euroopa Liidu siseturgu tuleb edasi arendada, samuti pooldati vabakaubanduslepet USAga.

Täna lõppes Rõivase kahepäevane visiit Münchenisse, mille eesmärk oli edendada Eesti ja Baieri liidumaa vahelist majanduslikku koostööd, vahendas valitsuse pressiesindaja.

Rõivas ütles kohtumisel Seehoferiga, et Eesti ja Saksamaa suhted on erinevates valdkondades tihedad ning Eesti ettevõtjad on huvitatud koostööst Saksa partneritega.

«Ma olen kindel, et Eesti ja Saksamaa sarnane töökultuur aitab kaasa kahepoolse koostöö edenemisele,» ütles Rõivas. «Paljud Eesti ettevõtted on huvitatud ärisuhetest ka Baierimaaga ning minu visiit aitab loodetavasti sellele kaasa.»

Rõivas iseloomustas Eestit kui ettevõttesõbralikku maad, kus on edukas liberaalne majandus, kelle eelarve on tasakaalus, riigi välisvõlg väike, konkurentsivõime kõrge ning korruptsioonitase madal.

Pikemalt kõneldi peaministrite kohtumisel võimalustest, mida pakub info- ja kommunikatsioonitehnoloogia. Rõivas tutvustas Eestit kui arenenud e-riiki.

«Eesti on atraktiivne avaliku sektori e-teenuste arendamise kohana,» kinnitas Rõivas. «E-lahendusi tuleks laiemalt juurutada kogu Euroopa Liidus. See vähendaks bürokraatiat ning teeks töö tõhusamaks.»

Täna lõppenud kahepäevas visiidi käigus Münchenisse toimus Rõivasel koos äridelegatsiooniga mitmeid majandusalaseid kohtumisi. Külastati Baieri Majandusühendust, Müncheni ja Ülem-Baierimaa Tööstus- ja Kaubanduskoda ning Munich Networki - Baierimaa pealinna tehnoloogiatööstuse poolt loodud organisatsiooni innovatsiooni ja ettevõtluse edendamiseks.

«Eesti on atraktiivne majanduskeskkond välisinvestoritele ja ettevõtetele,» ütles Rõivas Baieri majandustegelastega kohtudes. «Seda kinnitab ka käesoleva aasta aprillis Saksa-Balti Kaubanduskoja küsitlus, mille kohaselt pidasid Saksa ettevõtjad Eestit 21 riigi seas atraktiivsuselt välisinvesteeringutele parimaks riigiks.»

Sama küsitlus näitas ka seda, et 94 protsenti juba Eestisse investeerinud sakslastest teeks seda veelkord.

Visiidi käigus kohtuti ka BMW juhtkonnaga. Mõttevahetusel BMW peakontoris räägiti pikemalt elektriautode arengust, mille käigus andis Rõivas ülevaate Eesti elektriautode projektist.

Peaministrit saatis kümneliikmeline äridelegatsioon, esindades Eesti ettevõtteid erinevatelt tegevusaladelt, nagu näiteks infotehnoloogia, ehitus, logistika ja energeetika. Visiit Baierimaale oli peaminister Rõivase esimene töövisiit koos äridelegatsiooniga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles