Lasnamäele kavandatakse ostu- ja meelelahutuskeskust

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Punase tänava ääres asuvale võsastunud tühermaale kerkib kuuekorruseline kaubandus- ja meelelahutuskeskus.
Punase tänava ääres asuvale võsastunud tühermaale kerkib kuuekorruseline kaubandus- ja meelelahutuskeskus. Foto: Google Street View

Tallinna linnavalitsus otsustas saata volikokku kehtestamisele Lasnamäel asuvale Peterburi tee, Mustakivi tee ja Laagna teega piirnevale alale kaubandus-meelelahutuskompleksi rajada võimaldava detailplaneeringu.


Punane tn 76 kinnistu detailplaneeringuala suurus on 15,84 hektarit. Detailplaneeringu koostamise eesmärgiks on luua võimalus ehitada ärimaa sihtotstarbega kinnistule kuni kuue maapealse ja ühe maa-aluse korrusega kaubandus-meelelahutuskompleks, mille südamikuks on lõbustuspark.

Kavandatud kaubandus-meelelahutuskompleksi linnaehituslikuks põhiideeks on moodustada terviklik ja paindlik arhitektuurne lahendus, mis seostub nii ümbritsevate olemasolevate hoonetega kui ka hoonekompleksi erinevates osades paiknevate funktsionaalsete üksustega. Hoonete kompleks plaanitakse liigendada keskse sisetänavaga, moodustades urbanistliku linnapargi koos multifunktsionaalse siseväljakuga.

Planeeritav maa-ala, hoonestuseta heakorrastamata jäätmaa asub Tondiraba asumis Mustakivi tee, Punase tänava, Taevakivi tänava ja Osmussaare tänava vahelises kvartalis.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles