Abielulaadne toode – tänan, ei!

Priit Sibul
, Riigikogu liige, Valga gümnaasiumi vilistlane (IRL)
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Priit Sibul
Priit Sibul Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Pärast 2011. aasta valimisi uuris justiitsministeerium nii parlamendierakondade kui teiste sihtrühmade suhtumist sooneutraalse kooselu reguleerimise kohta. IRL oli seisukohal, et olemasolevat õigusruumi ei ole tarvis muuta ega perekonda ümber defineerida.

Märtsis 2014, kui uus koalitsioon koos oli, hakkas liikuma ka kooseluseadus. 19. märtsil otsis Riigikogus eelnõule algatajaid Imre Sooäär. Kaks päeva hiljem ehk 21. märtsil ilmus Delfis Vahur Kooritsa lugu «Riigikogus valmistatakse ette kooseluseadust, mis võimaldaks registreerida ka samasooliste kooselu», kus Sooäär kommenteerib, et tegemist on kõigi erakondade ülese saadikute algatusega, mitte koalitsioonilepigust tuleneva ega ühegi erakonna soologa.

27. märtsil Eesti Ekspressis ilmunud Dannar Leitmaa loos «Kooseluseadus – seaduseelnõu, millest keegi rääkida ei taha» kurdab Sooäär, et ta on kuidagi kogemata sattunud seaduseelnõu eestkõnelejaks ja tegelikult juhib komisjoni tema kolleeg Rait Maruste.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles