Moskva oblastis tabati terroriakti kavandamises kahtlustatavad inimesed

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
9. mai tähistamiseks üles riputatud loosung Moskvas.
9. mai tähistamiseks üles riputatud loosung Moskvas. Foto: SCANPIX

Moskva korrakaitsejõud pidasid kinni kümme Dagestanist pärit inimest, keda kahtlustatakse terroriakti ettevalmistamises Vene Föderatsiooni pealinnas, teatas siseministeerium.

«Siseministeeriumi ja julgeolekuteenistuse (FSB) töötajad pidasid koostöös kiirreageerimisrühmaga Rõs kinni kümme Dagestanist pärit inimest, kes oletatavasti kavandasid Moskva regiooni võidupüha tähistamise ajaks terroriakti.»

Maipühade eel jõudis siseministeeriumisse teave selle kohta, et Moskva oblastis elavad Dagestanist pärit inimesed hankisid omale lõhkeseadeldise valmistamiseks vajalikke komponente ja kavandavad terroriakti, vahendas gazeta.ru.

«7. mai hommikul pidasid operatiivtöötajad eriüksuslaste kaasabil kinni kümme inimest. Neilt võeti ära lõhkeseadeldis, mis koosnes 5-liitrisest vigastusi tekitavate väikeelementidega kanistrist ja montaaživahuga täietud granaadist.»

Prokuratuur algatas juhtunu uurimiseks kriminaalasja terroriakti ettevalmistamist puudutava paragrahvi alusel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles