Tartu korvpallikool tähistab juubelit

Jaan Olmaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
1959. aastal sündinud Tartu korvpallikooli kasvandikud, kellest Jüri Neissaar (Eesti silti hoidva neiu selja taga) ja Tõnu Lust (esi-meses rivis teine korvpallur) töötasid hiljem koolis ka treenerina.
1959. aastal sündinud Tartu korvpallikooli kasvandikud, kellest Jüri Neissaar (Eesti silti hoidva neiu selja taga) ja Tõnu Lust (esi-meses rivis teine korvpallur) töötasid hiljem koolis ka treenerina. Foto: Erakogu

Kuigi nelikümmend aastat tagasi loodud Tartu korvpallikool lõpetas 2000. aasta kevadel ametlikult tegevuse, tähistavad kooli kunagised treenerid ja kasvandikud sel laupäeval kooli neljakümne aasta juubelit.

Kunagise kooli treeneri Maire Sule mälestuste järgi algas korvpallikooli loa taotlemine juba 1971. aastal. Lõpuks loodi kool Tartu laste ja noorte spordikooli korvpalliosakonna, TRÜ spordiklubi lastespordikooli korvpalliosakonna ning EPA spordiklubi lastespordikooli poisterühmade ja treenerite baasil.

Kool avati 8–18-aastastele tüdrukutele ja poistele 1974. aastal, kuid esialgu toimusid treeningud spordisaalides üle Tartu. Turu tänava hoone valmis 1975. aasta jaanuaris.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles