Lemmiklooma rentimine suveks kogub populaarsust

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Küülikud saavad suveks uue kodu.
Küülikud saavad suveks uue kodu. Foto: Toomas Huik

Rootsis on nii lastega perede kui ka eakate seas läinud moodi komme võtta suveks oma hoole alla küülik või tibu.

«Ma olen sellega tegelenud 10 aastat, kuid alguses soovis seda u kümmekond peret,» rääkis Localile Gotlandil elav talupidaja Kristina Karlsson.

Nüüd jääb suviste lemmiklooma kasvatajate arv 40 ja 70 pere vahele, eriti suur huvi on linnarahva seas, aga ka neil, kes tahavad testida, kas neil on allergiat. Karlssoni sõnul on rentimine hea võimalus, et veenduda, kas saadakse loomapidamisega hakkama. «Mõnikord võtavad inimesed jänese kolmeks nädalaks, kuid tulevad tagasi juba nelja päeva pärast. Võib-olla kadus lastel huvi,» lisas ta. Küülikuid saab rentida terve suve ja tavaliselt võetakse neid paariks kolmeks nädalaks.

«Ma arvan, et see meenutab neile lapsepõlve,» pakkus Karlsson. Ka on Gotlandil kohti, kus haiguse tõttu ei lubata küülikuid pidada, sinna saab rentida kana või pardi. «Tegelikult on kana- ja parditibudega rohkem rõõmu kui küülikuga,» rääkis ta. Tibud on terve päeva aktiivsed, kuid küülik lihtsalt istub ja sööb.

Norrtäljes asuv farm küsib rendijänese eest 70 Rootsi krooni (8 eurot) päeva eest või 900 krooni (103 eurot) kuu eest. Loomade rentimine on populaarne ka eakate seas, kuid nemad eelistavad kanu.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles