Korteriühistu soovitab: WC-sse vihmavesi

Liis Velsker
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
WC-pott.
WC-pott. Foto: SCANPIX

Korteriühistute liit (EKÜL) korraldab Euroopa rohelise nädala raames üle Eesti ümarlaudu, kus kõneldakse jäätmekäitlusest, ringmajandusest ning ressursside tõhusast kasutamisest tervikuna.

Ringmajanduse põhirõhk on ressursside ja materjalide taaskasutusel ja korduskasutusel. Korteriühistute liidu juhatuse esimehe Andres Jaadla sõnul on Eestis esimesed  ringmajanduse näited olemas: näiteks on korteriühistuid, mis kasutavad vihmavett nii pesu pesemiseks kui WC pottide loputuskastides.

«Erinevad uuringud näitavad, et 25–30 protsenti keskmise Euroopa majapidamise igapäevasest veekulust moodustab WC-poti loputusvesi. Kui see ringmajanduse põhimõtetel tuginev ressursside taaskasutuse praktika muutuks Eesti korteriühistutes valdavaks, siis võib ette kujutada, kui suure osa puhtas joogiveest me suudaksime säästa, kasutades WC-s või pesupesemisel vihmavett,» rääkis Jaadla.

Palju võimalusi sisaldab ringmajandus ka jäätmekäitluses. Täna toimub Rakveres ümarlaud teemal «Jäätmekäitluse aktuaalsed teemad Virumaal – millised on arengud». Eestis on rohelise nädala (Green Week) satelliitürituste ametlikuks korraldajaks kinnitatud Korteriühistute liit. Ümarlaudade täpse kava leiab EKÜLi kodulehelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles