Cretu: Slovakkia mängijad on aumehed ja ei lähe kunagi kaotama

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gheorghe Cretu koondist Ungari vastu juhendamas.
Gheorghe Cretu koondist Ungari vastu juhendamas. Foto: volley,ee

Eesti võrkpallikoondis alistas Kreekas Ateenas oma viimases EM-valiksarja teise ringi kohtumises 3:1 Ungari. Meie edasipääs sõltus Kreeka – Slovakkia kohtumise resultaadist. Slovakkiale piisas alagrupi võiduks vaid ühest geimivõidust ja kui see jäänuks ainsaks, oleks Eesti mängust väljas. Eesti edasipääsuks pidi Slovakkia võitma vähemalt kaks geimi, millega nad ka hakkama said, võites 3:0. Seega on Eesti edasi kolmandas ringis.

Peatreener Gheorghe Cretu oli rahul, et Eesti mängis meeskonnana ja noored mängumehed võtsid tema õpetusi üha enam omaks. «On hea näha, et turniiri lõpuks oleme meeskond. Ja mul on hea meel, et noored nagu Teppan (Renee Teppan-toim) ja Täht (Robert Täht-toim) saavad aru, mida ma nõuan ja suudavad vahetusest hästi sekkuda,» sõnas juhendaja.

«Järgmise sammu astumiseks peab koondis mängima, mängima, mängima. Ilma selleta on raske tippu jõuda. Selleks oleks väga vajalik Euroliigas osaleda, loodetavasti järgmisel suvel saame seal mängida,» lisas rumeenlane.

Slovakkial piisab alagrupi võiduks täna Kreeka vastu vaid ühest geimivõidust ja kui see jääkski ainsaks, oleks Eesti mängust väljas. Kui slovakid võidavad vähemalt kaks geimi, on Eesti teisena edasi.

Cretu usub, et slovakid on aumehed ja lähevad võitma. «Ma tunnen Slovakkia paremaid mängijaid mitmeid aastaid, sellest saati, kui nad olid noored mehed. Neil pole kombeks alla anda, nad on aumehed,» sõnas Cretu. «Ma ei pea nendega sel teemal isegi rääkima, et neid ses osas usaldada.»

Otse tagab pääsu finaalturniirile alagrupi võitja, teise koha omanik mängib järgmise aasta mais Türgi, Valgevene, Taani ja Rootsi grupis teise koha saanud meeskonnaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles