Politsei: lapsi ohustavad enim sõltuvusained ja vägivald

Marian Männi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lapsi ohustavad enim sõltuvusained, vägivald ja vanemate sotsiaalne kindlusetus.
Lapsi ohustavad enim sõltuvusained, vägivald ja vanemate sotsiaalne kindlusetus. Foto: SCANPIX

Politsei- ja Piirivalveameti (PPA) ennetustöö koordineerija Pille Luiga sõnul on lapsi ohustavad õigusrikkumised seotud eelkõige vägivalla ja sõltuvusainetega.

Politsei- ja Piirivalveameti (PPA) ennetustöö koordineerija Pille Luiga sõnul on lastekaitsepäev eraldi tähtpäevana märgiliselt oluline, ent lapsed vajavad kaitset, hoolt ja head eeskuju aastaringselt.

Luiga sõnul on lapsi ohustavad õigusrikkumised seotud eelkõige vägivalla ja sõltuvusainetega.

«Vähem teadvustatakse tõsiasja, et laste tervet tulevikku ohustab ka lapsevanemate vähene sotsiaalne kindlustatus,» ütles Luiga.

«Majanduslikud raskused sunnivad pahatihti lapsega koos olemise asemel töötama ning halvimal juhul on vanemad pikki nädalaid lapsest täielikult eemal välismaal,» rääkis ta.

Lastekaitsepäeval tutvustavad politseinikud oma tööd ning jagavad ohutussõnumeid kogu Eestis. Üritused on kavas Tartus, Pärnus, Jõhvis, Keilas, Vasalemmas, Saaremaal, Muhus, Hiiumaal, Tamme külas Raplamaal, Paide vallimäel, Moe külas, Rakkes, Võsul ning mujal.

Narvas on lastekaitsepäeval kõikidele avatud kohalik politseijaoskond ning Narva sadamas on võimalus tutvuda piirivalvekaatri ja teenistuskoerte tööga.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles