Arengukava prognoosib lähiaastaiks psüühikahäirete kasvu

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Liis Treimann

Sotsiaalministeeriumi erihoolekande arengukava aastateks 2014-2020 prognoosib psüühikahäire esinemise võimalikku suurenemist Eestis, mistõttu tuleb välja töötada teenuseid psüühikahäirega inimeste ühiskonnaelus osalemise võimaluste suurendamiseks.

Hinnangute kohaselt on 18-64-aastastest eurooplastest 27 protsenti kogenud igal aastal vähemalt ühte psüühikahäire vormi. Teiste riikide praktika näitab, et kõik psüühikahäirega inimesed ei otsi professionaalset abi , vaid 26 protsenti psüühikahäirega eurooplastest oli abi otsinud. Teiste riikide kogemusi arvestades on tegemist olulise probleemiga, mille osakaal võib ka Eestis suureneda.

Arengukavast selgub, et Eestis on viimastel aastatel diagnoositud enam kui 27 000 uut psüühikahäire haigusjuhtu aastas, mistõttu on oluline välja töötada ja arendada teenuseid psüühikahäirega inimeste ühiskonnaelus osalemise võimaluste suurendamiseks või parandamiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles