Samsung laseb välja esimese oma operatsioonisüsteemiga telefoni

Hendrik Alla
, Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Samsung

Lõuna-Korea elektroonikafirma proovib vähendada oma sõltuvust Google’ist ja selle operatsioonisüsteemist Android ning arendab oma, Tizeni nimelist operatsioonisüsteemi. Praegu jooksutab enamus Samsungi telefonidest Androidi, nagu ka võistlejate, Sony, HTC, LG, Huawei jt toodang,

Esimene Tizeni-telefon Samsung Z peaks BBC andmetel juba sel suvel (juuni-september) Venemaal müügile tulema. Telefoni näidatakse publikule sel nädalal San Fransiscos toimuval Tizeni arendajate konverentsil. Koos telefoniga avatakse ka rakendustepood Tizen Store. Nii saab Samsung teenida ka tarkvaramüügilt, seni ostavad inimesed tarkvara ju Samsungi telefonidesse Google’i vahendusel.

Samsungile omaselt põhineb 4,6-tolline 720p resolutsiooniga displeipaneel AMOLED tehnoloogial. Jõudluse tagab neljatuumaline 2,3GHz protsessor ning 2GB operatiivmälu. Sisemälu leidub 16GB jagu (laiendatav kuni 64GB microSD kaardiga), tagaküljel on 8-megapiksline kaamera koos pulsimõõtjaga ning telefon toetab ka LTE võrke, vahendab portaal Kahvel.ee aparaadi tehnilisi andmeid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles