Karjäärinõustaja: oluline on töötulemus, mitte toolil istutud tunnid

, Tallinncity.ee vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Karjäärinõustaja Tiina Saar soovitab säravaimad ideed välja käia tööintervjuul.
Karjäärinõustaja Tiina Saar soovitab säravaimad ideed välja käia tööintervjuul. Foto: Liis Treimann

Palusime karjäärinõustajal Tiina Saarel anda nõu tallinlannale, kes kurtis, et tööpäeviti on võimatu vajalikke eraasju ajada. «Väga paljud organisatsioonid on liikunud vabamate töösuhete poole, kus pole mitte ülemus - alluv suhe, vaid partnerite vaheline töösuhe,» rääkis Saar.

«Kõige keerulisem ongi selliste töödega, kus pole otseselt vahetustega töö - sest siis jääks ju mõned tööpäevad vabaks, ent samas nõutakse ranget kellast - kellani kohal olemist,» nentis Saar. « Kui see teie ettevõttes veel nii ei ole, siis soovitan arenguvestluse või mõne muu vestluse käigus teada anda juhile, et vajaksite töös suuremat paindlikkust kui kui oleks vaja kuus ca 2-3 tundi tööpäeva sees kulutada eraasjade ajamiseks (juuksur, arst, laste peod), kas ja kuidas oleks seda tööaega võimalik kompenseerida, tagasi teha,» soovitas ta. 

«Kokkuvõttes on ju ikkagi eesmärgiks tulemuse saavutamine, mitte toolitundide istumine. Mõnele kontrollifriigist juhile piisab kui ta lihtsalt ette teab ja temaga on asjad läbi räägitud. Normaalsemad juhid ei tee sellest numbrit ja on aru saanud, et tulemuskokkulepped ja usalduspõhine lähenemine õigustab end ära. Vahel pole juht lihtsalt varem seda teemat teadvustanud ja piisab kui see korra läbi rääkida,» annab Saar nõu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles