Ken-Marti Vaher: Uus eelnõu keelaks igasuguse teavituskampaania enne valimisi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Korruptsioonivastases erikomisjonis arutati täna selle üle, kuidas tulevikus vältida olukorda, kus poliitikud võivad teavituskampaaniate nime all valimiskampaaniaid korraldada, nii nagu Tallinna linnajuhte on süüdistatud mulluste reklaamide pärast kohalike valimiste ajal.

Näiteks rippusid Tallinnas mullu Keskerakonna reklaamid, kus linnapea ja Keskerakonna esimees Edgar Savisaar kutsub Tallinna Maratonile ja Põhja-Tallinna linnaosa vanem Karin Tammemägi kepikõnnitreeningule.

Erakondade rahastamise järelevalve komisjon on ettekirjutused teinud veel abilinnapea Arvo Sarapuule ja tema asetäitjale Priit Kutserile, samuti Tallinna ettevõtlusametis töötavale Jaanus Mutlile ning Tartu endisele linnapeale Urmas Kruusele.

Nad peavad tagastama mullustel kohalikel valimistel tehtud ja algselt teavituskampaaniaks nimetatud valimisreklaamide kulud, kui nad otsust halduskohtusse edasi ei kaeba.

«Tegemist oli selgelt ebaeetilise sammuga ja ka eeliste andmisega maksumaksja rahade eest ühele erakonnale, konkreetselt ühele kandidaadile ehk Keskerakonna esinumbrile, Tallinna linnapeale,» ütles komisjoni esimees Ken-Marti Vaher pärast tänast kohtumist Postimehele.

Vaata videointervjuust, mida komisjon otsustas ja mis edasi saab!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles