Tallinna kainestusmajas on tänavu kainenenud üle 2300 inimese

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna kainestusmaja.
Tallinna kainestusmaja. Foto: Martin Ilustrumm

Tänavu viie kuu jooksul viibis Tallinna kainestusmajas kainenemisel kokku 2302 inimest, mullu samal ajal oli neid 2514.

Tänavu jaanuaris viibis Tallinna kainestusmajas kainenemisel kokku 433 inimest, veebruaris 453, märtsis 467, aprillis 487 ning mais 462 inimest, selgub Põhja prefektuuri statistikast. Kainenema toimetatud 2302 inimesest 2027 olid mehed ning 275 naised.

Põhja prefektuuri kainestusmajateenistuse vanema Aivar Kruppi sõnul on viimase kahe kuu arvudest näha mõningast välismaalaste arvu kasvu.

Lääne-Tallinna keskhaigla territooriumil paiknev kainestusmajaalustas tööd 16. novembril 2009. Tallinna linn võttis kainestusmaja käivitamisel eeskujuks Helsingi vastavad kogemused. Kainestusmajas on kokku 30 kahekohalist kambrit ja selle töötajad kontrollivad enne inimese kambrisse paigutamist tema pulssi, vererõhku, veresuhkrut ja väliseid vigastustunnuseid. Juhul kui kainenema toodud inimene vajab meditsiinilist järelevalvet, paigutavad kainestusmajatöötajad ta asutuse meditsiiniosakonda.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles