Piirissaarelt saabus pommiuudis

Vilja Kohler
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Piirissaarelt Vitali Trotsi koduaiast esmaspäeval leitud käsigranaat ootas demineerijaid kännu otsas.
Piirissaarelt Vitali Trotsi koduaiast esmaspäeval leitud käsigranaat ootas demineerijaid kännu otsas. Foto: Vitali Trots

Labidas kolksas millegi vastu ja peagi oli selge, et Piirissaare mehel Vitali Trotsil tuleb aias kaevamine pooleli jätta ning demineerijad kutsuda.

«Leidsin, täpselt öeldes mulle appi tulnud Mihhail Bulkin leidis minu aias auku kaevates esmaspäeval granaadi,» teatas Vitali Trots. «Ta pani granaadi kännu otsa, mina kutsusin demineerijad.»

Esmaspäeval ei saanud demineerijad viletsa ilma pärast Piirissaarele sõita, nad palusid ohtliku leiu millegi käepärasega piirata ning mitte kedagi selle ligi lasta. «No ma siis tegin kännu ümber sellise barrikaadi nagu Maidanil,» rääkis Vitali Trots ja lisas, et samasugune ohtlik leid tuli Piirissaarel välja sel kevadel juba teist korda.

Demineerijad sõitsid eile Piirissaarele ja tegid seal leiu kahjutuks. «Seekord leiti saarelt käsigranaat,» ütles päästeameti Lõuna-Eesti pommirühma juhataja Kalvar Tammine. «Ka eelmine kord leiti sealt käsigranaat ja midagi väikest veel, mille demineerijad kohapeal hävitasid.»

Lõuna-Eesti demineerijatele on tänavune aasta olnud väga töine. 17. märtsiks olid nad saanud 57 väljakutset, eile hommikuks oli kirjas juba 214 väljakutset ja kohe tuli lisa: Ülenurme alevikus tuli puude langetamise ajal välja väike lõhkekeha.

«Meil on endiselt väga töine aeg,» kinnitas Tammine. Esmaspäeval käisid demineerijad Valgamaal Helme vallas Holdre külas, kust oli leitud kaks Vene päritolu 82-millimeetrist miinipildujamiini. Et miinid olid välja tulistatud ja mõlemal oli sütik vigastatud, hävitasid demineerijad leiud kohapeal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles