Laulupeo muusikanädal toob suure tantsupäeva

Kertu Kula
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahvatantsijad sai näha juba eile Tamme staadioni võimlemispeol «Üheskoos».
Rahvatantsijad sai näha juba eile Tamme staadioni võimlemispeol «Üheskoos». Foto: Margus Ansu / Postimees

Selleks, et muusikanädal oleks vaheldusrikas, korraldab Tartumaa Rahvatantsujuhtide Liit suure tantsupäeva, milles saavad kaasa lüüa ka linnakodanikud, kes pole varem rahvatantsuga tegelenud.

Homme päeval alustavad Tartu kaubamaja juures esinemist kõige pisemad Miina Härma gümnaasiumist ja Raekoja platsil tulevad lavale sega- ja naisrühmad. Programm vahetub mõlemal laval, seega kui lemmik jäi ühes kohas nägemata, saab etteastet nautida teisel laval.

Rahvatantsujuhtide liidu juhatuse esimehe Tarmo Lillo sõnul saavad tantsupäevast osa kõik Tartumaa tantsijad ja kuna tänavu suurt pidu ei korraldata, siis valmistatakse tantsijatele rõõmu nendele pühendatud päevaga.

Kavad on tantsijatel vabad, kuid kuna tänavu on helilooja Miina Härma 150. sünniaastapäev, siis on kokku lepitud, et segarühmad esitavad lõputantsuks «Tuljaku», millega tehakse kummardus Eesti tähtsaimale naisheliloojale, rääkis Lillo.

Pärast kella kaheksat õhtul suunduvad täiskasvanute rahvatantsurühmad Püssirohukeldri hoovi, kuhu oodatakse ühistantsudes kaasalööjaid ning kellel soov tulevikus rahvatantsuga tegelema hakata, saab oma esimese harjutuse just seal ära teha.

Etteasted algavad homme kell 14 kaubamaja juures telgis, kus astuvad esimena üles kõige pisemad. Raekoja platsi programm algab pool tundi hiljem ning lõpeb kell 20.

Tartu tantsupäev leiab aset laulupeo muusikanädala raames ning terve selle nädala jooksul saab nautida erinevaid muusikalisi ja tantsulisi sündmusi.

Täpsem ajakava: http://trltegijad.wordpress.com/

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles