Aasta Ettevõtja: Eesti vajab pikemaajalist visiooni ettevõtluskeskkonna arenguks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Priit Rebane hindab oma viinamäe veini ja kiidab: «Jumalate nektar!»
Priit Rebane hindab oma viinamäe veini ja kiidab: «Jumalate nektar!» Foto: Hendrik Alla

Monacos algas Maailma Aasta Ettevõtja konkurss, kus Eestit esindab mullune Eesti Aasta Ettevõtja Priit Rebane, BDG juht ning omanik. Priit Rebase sõnul vajab Eesti pikemaajalist visiooni, et riikidevahelises konkurentsis vastu pidada.

«Kõige suurem kitsaskoht ettevõtluse ja laiemalt kogu Eesti ühiskonna ning majanduse arengus on, et hoolimata mõne aasta tagustest loosungitest meil tegelikult puudub selge visioon, kuhu tahame järgmise 20 aastaga jõuda,» märkis Eesti Aasta Ettevõtja Priit Rebane.

«Selleks, et riigi majandus areneks, on vaja paika panna kindel plaan ja selle nimel siis järjepidevalt tööd teha läbi seadusandluse ning investeeringute. Riikide vahel valitseb tihe konkurents ja eristumiseks ning edukuseks on vajalik selge plaan, millega muuta meid atraktiivsemaks teistele ja soodustada samas ka kohapealsete ettevõtete arengut.»

Eestis Aasta Ettevõtja konkurssi korraldava Ernst & Young Baltic ASi juhatuse liikme Ranno Tingase sõnul tõstab mullused tiitlivõitjad Priit ja Peeter Rebase konkurentide seast esile juba nende tegevusvaldkond ise.

«Meelelahutus ei ole traditsiooniline äri nagu seda on näiteks tootmine, kuid see nõuab samavõrd oskuslikku planeerimist, kokkulepetest kinni pidamist ja mis kõige tähtsam, head suhtlemisoskust,» rääkis Tingas.

«Mõlema venna tugevuseks on kahtlemata motiveeritus ja võime oma eesmärkide nimel vaeva näha, kuid meelelahutusvaldkonna inimesena on nad kindlasti nõus sellega, et üsna sageli on ka õiged kontaktid need, mis edasi viivad. Seega usun, et konkursile Eestit esindama sõitnud Priit Rebane kindlasti oskab kaasnevat tähelepanu hinnata ja võtab sellest viimast.»

«Ka eelmiste aastate kogemusele tuginedes võin öelda, et Eesti ettevõtjad ei ole seal jäänud sugugi tagaplaanile,» sõnas Ranno Tingas.

«Näiteks mullu Eestit esindanud Ruth Oltjer pälvis Monacos märkimisväärset tähelepanu ja sõlmis ka mõned kokkulepped, mis tänaseks on partnerlussuheteni jõudnud. See on kindlasti ka antud konkursi suurim tugevus – seal on võimalik tutvuda ja saada kontakti ettevõtjatega ükskõik millisest maailma nurgast.»

EY World Entrepreneur Of The Year tiitlile kandideerivad tänavu Aasta Ettevõtjad 60 erinevast riigist. Maailma Aasta Ettevõtja kuulutatakse välja laupäeval toimuval suurejoonelisel gala-õhtusöögil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles