Pärnumaal hukkus saeveskis mees

Liis Velsker
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sauga saeveski.
Sauga saeveski. Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Täna kella 9 paiku hommikul hukkus Pärnumaal Sauga saeveski territooriumil 48-aastane meesterahvas.

Esialgsete andmete järgi väljus autojuht palgisorteerimise platsil sõidukist ja kõndis ette rataslaadurile, mille alla hukkunu jäi. Õnnetuse asjaolude väljaselgitamiseks alustas uurimist tööinspektsioon.

Selle aasta viie kuuga on juhtunud 1712 tööõnnetust, millest seitse on lõppenud surmaga, lisaks on täpsustamisel ühe surmaga lõppenud õnnetuse asjaolud.

Tööinspektsiooni töökeskkonna osakonna juhataja Rein Reisberg kommenteeris juhtumile lisaks, et ettevõttes esinevate ohtude hindamisel tuleb tähelepanu pöörata ka nende inimeste ohutusele, kes igapäevaselt töökeskkonnas ei viibi vaid vahetevahel täidavad seal oma tööülesandeid.

«Ennekõike on  probleemsed ettevõtte territooriumil transpordivahendite ja tõstukite liikumisega seotud alad. Territooriumile tulnud teiste ettevõtete töötajad ei pruugi teada, milliste tegevusega seal tegeldakse ning milliseid sõidukid seal liiguvad ja millised ohud nendest tulenevad,» selgitas ta.

«Kui tänavatel on iseenesest mõistatav autode ja jalakäijate liikumisalade eraldamine, siis ettevõtte sisealal sellele pahatihti ei mõelda. Elementaarne on, et territooriumil on kindlaks määratud, kus on sõidukite liikumiseks  ettenähtud alad ja kus võivad liikuda jalakäijad,» lausus Reisberg.

Laadimisplatsidel ei ole alati võimalik märgistada tõstukite liikumiseks konkreetseid liikumisteid, sest need peavad töötama kogu platsi ulatuses. Kuid ka sel juhul saab Reisbergi sõnul ohuala märgistada liikuva veoki eest hoiatava märgiga. «Kindlasti aitab ohutusele kaasa teiste ettevõtete töötajate juhendamine enne oma territooriumile lubamist,» lisas ta.

Copy
Tagasi üles