Jalgratturi surnuks sõitnud roolijoodik on liikluses tagasi

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Illustratsioon: Lennart Rikk

Reede pärastlõunal Tallinna-Tartu maanteel Koigi ja Imavere valdade piiril jalgratturi surnuks sõitnud roolijoodik on vabaduses ja mehel on seaduslik õigus istuda taas autorooli.

Paide politseijaoskonna patrullteenistuse vanem Üllar Kütt rääkis Kuma raadiole, et politseil on õigus joobes juhti kinni pidada kainenemiseni või maksimaalselt kuni 48 tundi ning seejärel lastakse inimene vabadusse juhul, kui prokuratuur pole taotlenud kohtult luba kahtlusaluse pikemaks vahiall hoidmiseks, vahendas Kuma.fm.

Küti sõnul kasutas politsei oma seaduslikku õigust ning hoidis inimese tapnud roolijoodikut kaks öödpäeva arestimajas, kuid seejärel lasti 34-aastane Arles vabadusse.

Samuti on mehel alles juhiluba ja seaduslik õigus istuda autorooli ning politsei ei saa Kütti sõnul seda hetkel kuidagi takistada.

Lääne ringkonnaprokuratuuri pressiesindaja Külli Kivioja nentis, et Eesti seaduste kohaselt ei saa inimest karistada enne kohtus süüdimõistvat otsust ning otsuse tegemine kõnealuses juhtumis võib võtta pikalt aega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles