Täna Postimehes: pooled politsei- ja piirivalve tippjuhtidest koondatakse

Risto Berendson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Konverentsi avab PPA peadirektor Elmar Vaher.
Konverentsi avab PPA peadirektor Elmar Vaher. Foto: Peeter Langovits / Postimees

Politsei- ja piirivalveameti peadirektor Elmar Vaher koondab aasta lõpuks pooled oma asetäitjatest.

Politsei- ja piirivalveametis suure restruktureerimisega ametis olev ja töötajate palgatõusuks raha leidmiseks mitusada töökohta koondav peadirektor Elmar Vaher tegi neljapäeva hommikul avalikuks uudispommi - teiste seas kaotavad lähitulevikus töö mitu peadirektori praegust asetäitjat. Poole aasta perspektiivs peaks praeguse viie asedirekori asemele jääma ametisse kolm.

Tippjuhtide koondamise uudise taust on tegelikult laiem, kui ainult kokkuhoid. Edaspidi hakkab politsei- ja piirivalveameti juhtimine toimuma kontsentreeritumalt ja peadirektori kolm tulevast asetäitjat hakkavad omama laiemat otsustus valdkonda, kui praegusel viiel asetäitjal.

Kõige suurema juhtmisala saab menetluse ja politseioperatsioonide osa juhtima hakkav peadirektori asetäitja. Selleks saab praegune Põhja prefektuuri kriminaalpolitsei juht Priit Pärkna. Pärknale hakkavad alluma kriminaalpolitsei ja piirivalve tehnika - laevad ning õhusõidukid.

Vaheri selgitusel vajab see amet üheaegselt rahvusvahelisel tasandil suhtlejat ja kriiside lahendamise kogemusega inimest. Pärknal on need olemas kriminaalpolitsei juhina ja mitme aastasest kogemusest Põhja prefektuuri operatiivkorrapidajana.

Teise asedirektri osaks jääb nn. staabi juhtimine ehk strateegia. Sinna alla kuuluvad kõik sel aastal politsei- ja piirivalve peamajja toodud arendusbürood. Selle ametikoha saab praegu ametis korrakaitsepolitsei valdkonna eest vastutav asedirektor Joosep Kaasik, kes on nn. arendusbüroode ühte majja toomise idee vaimne isa.

Kolmandaks asedirektoriks jääb tugivaldkondade osa juhtiv Tauno Tuisk. Tuisu alluvuses on politsei- ja piirivalveametis umbes 600 tugiteenustega tegelevat inimest, kellest käimasoleva koondamislaine järel jääb tööta umbes 80.

Neljapäeva «pommuudis» tähenab, et asedirektori kõrge ametikoha kaotavad praegu ametis piirivalve valdkonda juhtiv Rando Kruusmaa, kodakondsuse- ja migratsiooni osa vedav Merike Jürilo ja finantside eest vastutanud Indrek Tibar.

Neist kolmest on praegu ainsana kindel amet Tibaril, kes asendab keskkriminaalpolitseis vanemapuhkusele läinud juhti Krista Aasa. Tibar jääb keskkriminaalpolitseid juhtima kuni Aasa tööle naasmiseni.

Politsei- ja piirivalveametis on käsil laiem restruktureerimine, mille üks eesmärk on leida raha töötajate palgatõusuks. Et riigieelarvest selleks raha napib, tuleb ameti siseselt koondada umbes kolmsada ametikohta. Neist pooled on reaalselt töötavad inimesed.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles