Tartus tuleb esmakordselt meeleolukas värvipulbrijooks

Katre Tatrik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pühapäeval stardib paarsada inimest Vabaduse puiesteelt, et saada osa lõbusast värvipulbrijooksust
Pühapäeval stardib paarsada inimest Vabaduse puiesteelt, et saada osa lõbusast värvipulbrijooksust Foto: Wow Run erakogu

Tartus leiab pühapäeval aset värvipulbrijooks, ametliku nimega Wow Run. Ürituse toimumine oli küll algselt ohus, sest värvid polnud veel eilse seisuga Tartusse jõudnud, kuid täna päeval teatasid korraldajad, et kõik vajalik on jooksuks tagatud.

Sel pühapäeval kell 15 plaanib paarsada inimest startida Vabaduse puiesteelt Vabaduse silla poole mööda Emajõe ja Anne kanali äärt kulgevale viiekilomeetrisele jooksuringile. Ringile, kus nende pihta visatakse iga kilomeetri järel korraldajate sõnul loodushoidlikke ja täiesti ohutuid pulbervärve.

Jooksjatel pole värviloopimise vastu midagi. Vastupidi, nad on maksnud selle elamuse ja jooksul kantavate valgete T-särkide eest 22–30 eurot.

Elamusjooksu toimumine oli algselt ohus

«Just pulbervärvide kasutamine on see, mis kogu sündmuse nii elamusrikkaks teebki. Wow Runi eristab teistest samalaadsetest ettevõtmistest ka see, et osavõtu eesmärk pole mitte joosta parim aeg, vaid lihtsalt tunda liikumisest ja seltskonnast rõõmu ning pulbervärvide kasutamine seejuures annab hingematva lisaefekti. Pole oluline, kas jooksed, kõnnid või teed hoopis kepikõndi. See pole võistlus vaid fun,» reklaamivad ennast Wow Runi korraldajad oma veebilehel.

Eile, mõni päev enne värvijooksu starti, teatasid korraldajad, et suure tõenäosusega peavad nad ürituse edasi lükkama.

Baltimaade esimest omalaadset üritust Wow Run korraldav Otto Fomotškin rääkis, et värvipulbrite tarnija oli saatnud pulbripaki inimliku eksimise tõttu Eesti ja Tartu asemel hoopis Rootsi.

«Olime juba paar päeva sellega tegelenud, et pakk Eestisse jõuaks. Neljapäeval pidi saabuma, aga ei jõudnud. Eesti Post ütles, et vaevalt, et tänagi, kuid õhkõrn lootus meil siiski oli,» ütles Fomotškin ja lisas, et täna päeval saadi pakid kätte ja seega pole jooksu toimumine enam kahtluse all.

Inspiratsioon Indiast

Korraldajate sõnul on Wow Runil kasutatavad pulbervärvid ohutud, kuna nende tooraineks on riisijahu.

Korraldajad kirjutavad oma kodulehel, et Wow Run on inspireeritud traditsioonilisest India pidustusest Holi, mida tuntakse ka kui värvidefestivali.

«Igal kevadel tulevad tuhanded hindud tänavatele ja tähistavad uue hooaja algust, mil jäetakse jumalaga talvega ning tervitatakse värviderohket tärkavat kevadet. Inimesed riietuvad valgesse ning alguse saab hingemattev värvidemäng, kus ei ole vahet, mis soost, vanusest või ühiskondlikust seisusest (kastist) sa oled. See on ainus püha Indias, mis murrab väga rangeid sotsiaalseid norme,» kirjeldatakse netiküljel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles