Võitlusse astub Lumivalgeke!

Hanneleele Kaldmaa
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Salla Simukka Tartus, Prima Vista kirjandusfestivalil.
Salla Simukka Tartus, Prima Vista kirjandusfestivalil. Foto: Soome instituut

Taas kord on põhjust hõisata! Veel üks ivake on põhjanaabrite kirjutuslaualt meie poole ulpinud ja tõestab, et Soome televisioon pole ainus hea asi, mis üle lahe tuleb. On ka soome kirjandus. Seekord on tegemist Salla Simukka Lumivalgekese-triloogiaga, mille esimene osa «Punane nagu veri» ilmus Kadri Jaanitsa tõlkes hiljuti kirjastuselt Pegasus.

Salla Simukka on sündinud 1981. aastal. Ta on kirjutanud kümmekond noorteraamatut ja näidendit ning proovinud kätt ka telesarja stsenaristina. Peale selle ta ka tõlgib, kirjutab arvustusi ja toimetab noorte kirjandusajakirja. Tema romaanid «Jäljetult» («Jäljellää») ja «Mujal» («Toisaalla»), mis mõlemad ilmusid 2012. aastal, võitsid eelmisel aastal Topeliuse auhinna, millega tunnustatakse Soome noortekirjandust.

Tähelepanu keskpunkti tõusis Simukka aga oma Lumivalgekese-triloogiaga, mille tõlkeõigused on müüdud juba enam kui 40 riiki, ehkki triloogia kolmas osa «Must nagu eebenipuu» pole veel ilmunud. Meie oleme ühed esimesed õnnelikud, kes raamatut oma keeles lugeda saavad, ning peagi ilmuvad ka triloogia järgmised osad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles