Saksa julgeoleku-uuringute keskus tunnustas brigaadikindral Neeme Välit

Veiko Pesur
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Neeme Väli
Neeme Väli Foto: Toomas Huik

Saksamaal asuv George G. Marshalli nimeline Euroopa julgeoleku-uuringute keskus nimetas brigaadikindral Neeme Väli juunis kuu vilistlaseks.


Väli peab kaitseväe peastaabi teatel Marshalli keskuses õpitut väga väärtuslikuks. «Kursustelt saadud teadmised riigikaitse ülesehitusest ja põhimõtetest ning demokraatlikule riigikorraldusele omasest tsiviiljuhtimisest on minu praeguses teenistuses olulised. Pea võimatu on ülehinnata Marshalli keskusest lähtunud kontaktide ja suhtlusvõrgustike tähtsust,» ütles Väli.

Kuu vilistlase aunimetus antakse neile keskuse lõpetanutele, kes oma edasises töös ja teenistuses on etendanud keskuse ideede edasikandmisel aktiivset rolli.

Kaitseväe peastaabi ülem brigaadikindral Väli on Saksamaal asuvas Marshalli keskuses läbinud strateegilise planeerimise ja sõjalise ökonoomika kursuse 1997. aastal ja kõrgema juhtkonna seminari 2005. aastal.

George C. Marshalli nimeline Euroopa julgeoleku-uuringute keskus loodi 1993. aastal Saksamaal eesmärgiga laiendada julgeoleku- ja kaitsealast koostööd uute Kesk- ja Ida-Euroopa riikidesse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles