Juristide liit mõistab hukka Tartu Ülikooli plaani kaotada õigusteaduskond

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
"Üheselt võib kinnitada, et Tartu Ülikool jätkab 1632. aastal alustatud õigusteaduse õpetamist."
Tartu Ülikooli teadusprorektor Marco Kirm
"Üheselt võib kinnitada, et Tartu Ülikool jätkab 1632. aastal alustatud õigusteaduse õpetamist." Tartu Ülikooli teadusprorektor Marco Kirm Foto: Erakogu

Eesti Juristide Liidu üldkogust osavõtjad taunivad Tartu Ülikooli senati vastu võetud põhikirja, mille kinnitamisel lõpetab tegevuse alates Tartu Ülikooli loomisest 1632. aastast tegutsenud õigusteaduskond.

Õigusteaduskonna kui Tartu Ülikooli koosseisus oleva akadeemilise iseseisva üksuse lõpetamine ja sellega kaasneva akadeemilise õigusteaduse autonoomse otsustuspädevuse piiramine mõjutab kaheldamatult halvasti õigushariduse andmist, õiguse arengut ning õigusteaduslikku rahvusvahelist koostööd, arvavad juristid.

Eesti Juristide Liit kutsub neljapäeval vastu võetud pöördumises kõiki juristide kutse- ja ametiühendusi Tartu Ülikooli õigusteaduskonna tegevuse lõpetamise kava kohta oma seisukohta väljendama.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles