Koorilaul kui rõõm iseendale

Kertu Kula
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kristjan Teedema

Maaülikooli meeskoor Gaudeamus oli laulupeol esindatud kokku kolmeteistkümnes numbris. Heiki, kes on maaülikooli kooris laulnud alates 2000. aastast, ütles, et Tartu laulupeol esineb ta alles teist korda, kuid arvab, et üldlaulupidudega kokku on osalenud vähemalt kümnel korral. «Esimest pidu mäletan, olin kõigest 3-aastane, siis olin Võru meeskoori meeste õlgadel,» muigas ta.

Gaudeamuse ja ühtlasi ka Kambja koori Läte laulja Meelis lisas, et neid pidusid, kus on kooriga esinetud, on väga palju. «Kui laulmisega on hakatud kord tegelema, siis ei saa sellest kuidagi lahti, oledki seal sees ja pole aega mõeldagi, et peaks mõnest laulupeost näiteks suure koormuse tõttu loobuma, sest kui järjepidevust pole, siis oledki mängust väljas,» lisas ta.

Koorilauljate sõnul hakati peoks ettevalmistusi tegema eelmisel aastal ning paljud lood olid Gaudeamusel selged juba ammu, neid on esitatud ka teistel kontsertidel. «Olen laulja, esinen mitme kooriga ja käin erinevatel üritustel, teen kõike enda rõõmuks ning koormuse peale ei mõtle, sest see on üks osa elust,» lisas Heiki.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles