Kohus määras Politkovskaja kahele tapjale eluaegse vangistuse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kohtualused Lom-Ali Gaitukajev (vasakul) ja Rustam Mahmoudov 9. juunil Moskva kohtusaalis.
Kohtualused Lom-Ali Gaitukajev (vasakul) ja Rustam Mahmoudov 9. juunil Moskva kohtusaalis. Foto: SCANPIX

Moskva linnakohus karistas Novaja Gazeta ajakirjaniku Anna Politkovskaja tapmisega seotud viit meest erineva pikkusega vangistustega, lugu ise pole aga lõplikku lahendust saanud.

Kohus mõistis Tšetšeeni Vabariigist pärit Lom-Ali Gaitukajevile (mõrva organisaator) ja Rustam Mahmudovile (mõrva otsene sooritaja) eluaegse vangistuse‚ vahendas Izvestija.

Ülejäänud kolm kahtlusalust ehk vennad Ibrahim ja Džabril Mahmudov ning endine miilitsatöötaja Sergei Hadžikurbanov (mõrva teine organisaator) peavad range režiimiga koloonias veetma vastavalt 12,14 ja 20 aastat.

Politkovskaja laste kasuks mõistis kohus välja viis miljonit rubla ehk ligi 105 650 eurot.

Ajakirjanik lasti maha oma kodumaja liftis oktoobris 2006. aastal. Uurijate väitel on veretöö motiiviks naise ametialane tegevus ja tema kirjutatud artiklid. Mõrva tellijat pole aga siiani kindlaks tehtud.

Gaitukajev ja Hadžikurbanov võivad saada süüdistuse ka ühes teises laia kõlapinda saanud veretöös, mille jäljed ulatuvad 2004. aastasse, kui Moskvas tapeti Forbesi Vene väljaande juht Paul Hlebnikov.

Kohus mõistis viis meest Politkovskaja mõrvas süüdi 20. mail, kuid karistused tehti teatavaks täna.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles